Taustaa

Tervetuloa blogiini!

Tukijoitteni toiveesta sain vihdoin ja viimein kauden 2013-2014 kynnyksellä luotua itselleni blogin.
Täältä voit seurata kuulumisiani niin laduilta kuin treeneistä ladun ulkopuoleltakin. Blogin alkuaikoina on myös tarkoitus kertoa tukijoistanikin eli niistä arvokkaista taustatekijöistä jotka mahdollistavat omalta osaltaan tämänhetkisen harjoittelun ja leiritykset.


Mutta nyt lyhyesti siihen, miten kaikki alkoi.
Urheilevan isäni, Sepon, ansiosta olen syntynyt maailmaan lähes sukset jalassa. Lapsuus tuli siis vietettyä enemmän ja vähemmän suksien päällä ja erilaisissa urheiluharrastuksissa. Kymmenvuotiaana aloitin säännöllisen hiihtoharjoittelun ja sitä on jatkunut tähän päivään saakka, enkä päivääkään vaihtaisi pois.

Nykyhetkeen olen siis hiihtänyt tuhansia kilometrejä ja hikoillut litratolkulla hikeä. Harjoittelussa tuli tehtyä nuorena jos jonkinmoisia virheitä, esimerkkinä tässä liiallisen tehon ja määrän yhdistelmä, jonka aiheuttamaa ylirasitustilaa aikoinaan parantelin puoli vuotta. Uskon kuitenkin tuon ajan tehneen minusta vahvemman ja paremman harjoittelijan.

Nykyisin treenimäärät liikkuvat reilun 750 tunnin tienoilla ja treenien sisällöt muokkautuvat valmentajani Veikko Anttosen opein, aviopuolisoni Esa Mursun toimiessa enemmän ja vähemmän apuvalmentajana ja suksenhuoltajana. Harjoitusteemat ja -ohjelmat tähtäävät hiihdossa perusmatkoille eli erityisesti pitkille matkoille en tällä hetkellä harjoittelussani tähtää. Nykyisin edustan Oulun Hiihtoseuraa, mutta historiasta löytyy myös edustusvuosia Kouvolan Hiihtoseurasta sekä Kuusamon Erä-Veikkojen ja Posion Pyrinnön riveistä.

Elantoni olen hankkinut pääasiassa opetuksen parista. Tällä hetkellä työskentelen Posion peruskoululla ja opetan sekä alakoululaisia että yläkoululaisia. Pääosin opetukseni koostuu matemaattisten aineiden opetuksesta, mutta mukaan mahtuu myös äidinkielen, liikunnan ja uskonnon opetusta. Alakoulun puolella toimin resurssiopettajana ja yläkoulun puolella olen matemaattisten aineiden tuntiopettaja.