4.6.2018

Mitä minulle kuuluu?

Kisakausi vierähti ohitse jo kauan aikaa sitten. Kisailujen jälkeen olen ehtinyt viettää Lapin hangilla hetken jos toisenkin, nauttia kiireettömistä aamuista, levätä sekä piipahtaa vaihteeksi opetushommissa. Lähinnä kuitenkin olen nauttinut kotona olemisesta ja valmistautunut uuteen. Kevät meni kehoa ja mieltä huoltaessa ja mikäs sen mahtavampaa, kuin huomata kaipaavansa jälleen treenien pariin. Se on yksi merkki siitä, että olen levännyt.

Treenit olen aloittanut jo jonkin aikaa sitten. Onneksi kevät ja kesäkelit saapuivat tänne pohjoiseen varsin aikaisin, mikä helpottaa treenien toteuttamista jos kelejä vertaa vuoden takaiseen, jolloin hiihdimme Posiolla vielä toukokuun vaihtuessa kesäkuuksi. Lämpimässä kelissä on ollut nautinto treenata ja ladata myös aurinkoenergiaa kehoonsa. Pääpaino toukokuussa ja näin kesäkuun alussa treenaamisen suhteen on ollut ylävartalon voiman hankinnassa. Tunteja on kertynyt Polariin ja harjoituspäiväkirjaan mukavasti ja monipuolisesti, ja ehkä välillä myös huomaamatta.

Visma Ski Classics- kausi päättyi osaltani kuudenteen sijaan. Sikäli harmittavaan kuudenteen sijaan, että vaikka kilpailun taso koveni viime kaudesta, olin kuudes myös viime vuonna. Toisaalta, jos La Sgambedassa en olisi pyörtynyt ja keskeyttänyt, olisin ollut loppusijoituksissa viides. Mutta tämä on vain pieni harmittava osa. Viime kauteen mahtui sentään paljon onnistumisia, kuten Jizerskan 4.sija, Toblach-Cortinan 6.sija sekä Vasaloppetin 6.sija. Kaikenkaikkiaan kuitenkin voin sanoa parantaneeni tasoani edelliskaudesta ja se antaa paljon motivaatiota tulevaan. Kiitos mukana olleille ja minua tukeneille. En pystyisi tähän ilman teitä.

Muutos tekee ajoittain hyvää ja tulevalle kaudelle on tulossa paljon muutoksia. Näistä muutoksista kirjoitan kesän aikana enemmän ja syvemmin. Näistä muutoksista johtuen olen toukokuun ollut hieman kiireinen (enkä blogiakaan ole ehtinyt kirjoittamaan), mutta pikku hiljaa asiat ovat selkiytyneet ja nimiä on saatu papereihin. Lapin Kansa avasi hieman kuulumisiani toukokuun alussa. Voit halutessasi lukea sen tästä. (Jos haluat lukea koko jutun, se vaatii kirjautumisen.) Mutta näistä asioista muutosten takana kirjoitan lisää ja tarkemmin kesän edetessä. Tuskin maltan odottaa. Kuulumiset ovat siis monin puolin hyviä ja voimaannuttavia. Mukavien asioiden ohella on helppo motivoitua ja nauttia tekemisestä.

Mukavaa kesää

Heli