5.10.2017

Lumien odotteluaHeipsan ja aurinkoista lumen odotusta

Viime blogissa lupailin kirjoittaa tulevan talven tiimikuvioista, mutta treenikiireiltäni kävikin niin, että lehtimiehet ehtivät ensin. Mutta raotan kuitenkin asiaa tähän lyhyesti. Tulevan hiihtokauden edustan samaa italialaista tiimiä kuin viime kaudellakin. Tälle kaudelle tiimin nimeä hieman päivitettiin ja näissä ympyröissä tiimin nimi muotoutuu samoin (epävirallisin säännöin) kuin muissakin tiimeissä, pääsponsorien nimien ympärille. Klikkaamalla tiimimme logoa pääset tutustumaan tiimimme henkilöihin, kuten hiihtäjiin ja huoltojoukkoihin.Mitä sitten nimi Team Trentino Robinson Trainer nimensä mukaan mukaan sisältää?  

  1. Trentino: Trentino on yksi autonomisista alueista Pohjois-Italiassa, jonka pääkaupunki on monelle suomalaisellekin tuttu Trento. Käytännössä tiimimme tehtävänä on tuoda Trentinon aluetta tunnetuksi ympäri Euroopan. Italiassa englannin kielen taitoisia on vielä tänäkin päivänä yllättävän vähän ja hyvä onkin tietää, jos itsellä ei italia vielä taivu ja alue kiinnostaa, niin Trentinon alueella pärjää melko hyvin saksan kielelläkin. Etenkin vanhempi väestö puhuu sujuvaa saksaa.
  2. Robinson: Robinson nimi puolestaan tulee Robinson Pet Shop-liikkeestä. Kyseessä on nimensä mukaan lemmikkien ympärille kohdistettu liike eli lemmikkiliike, jossa myydään niin eläimiä kuin niille tarkoitettuja leluja, ruokia ja lähes mitä tahansa mielikuvitus keksii eläinten hyvinvoinnin parantamiseksi. Liikkeen omistaja, Gianni Casadei, on tiimimme johtaja (italialaisittain presidentti), jolle nimenomaan marathon hiihto on suuri rakkaus ja intohimo. Gianni itsekin harrastaa hiihtoa ja hän pyrkii kisamaan ja treenaamaan aina, kun vain työkiireiltään ehtii.
  3. Trainer: Trainer puolestaan on eläimille tarkoitettua kuntoutusta tarjoava ja eläinten liikkumista edistävä firma. Trainer oli mukana tukemassa tiimiämme myös viime vuonna.


Mitä sitten on muuttunut tiimissämme viime vuodesta? Käytännössä tiimimme on kasvanut niin kooltaan kuin budjetiltaankin suuremmaksi. Viime vuonna Visma Ski Classics:ssa kisasi Team Robinsonin lisäksi Team Xcalibur. Viime kauden päätteeksi Xcalibur lopetti toimintansa ja tiimistä siirtyi nykyiseen tiimiimme Bruno Debertolis joka toimii nykyisen tiimimme managerina ja Stefano D`Ambros joka vastaa suksihuollosta. Samalla Team Rob:in viime vuotinen suksihuoltaja siirrettiin juomahuoltoon. Mukana on toki suurempikin joukko ihmisiä, niin huollossa kuin edustamassa. Ketä sitten on mukana, voit käydä katsomassa seuraavasta linkistä TÄSTÄ. Muistutan kuitenkin, että kaikki sivulla esiintyvät urheilijat eivät suinkaan ole niin sanotussa edustusjoukkueessamme, vaan osa hiihtäjistä hiihtää vain pienempiä kilpailuja.

Tiimimme Visma Ski Classics-kokoonpano löytyy Visma nettisivuilta TÄSTÄ. Linkin takaa voi käydä ihmettelemässä, ketä mihinkin tiimiin kuuluu. Tiimin tarkemmat tiedot löytyvät PRO TEAM ATHLETES- täpän alta.


Kuva tiimimme julkistamistilaisuudesta, Teserosta


Tiimimme julkistustilaisuuden aikana olin kahden viikon leirillä Val di Fiemmen ja Val di Fassan laaksoissa, tarkemmin Predazzossa ja Soragassa. Korkeutta kyseisillä paikoilla ei niin paljon ole, vain 1000-1200 metriä, mutta sekin oli huomioitava treeneissä. Eroa on  kuitenkin Posion kotimme noin 345 metriin melkoisesti.


Leirimaisemissa ei ollut valittamista.


Leirin aikana treenasin pääasiassa yksin, tosin joissakin treeneissä Bruno Debertolis ja Loris Frasnelli olivat joko seurana tai kuskin roolissa (minun hiihtäessä serpentiininousua Passo Rolleen). Voimaharjoitukset leirillä sain onnistuneesti tehtyä sotilasalueen punttisalilla, joka oli tosin minulle jo viime vuodesta tuttu paikka.

Parin viikon aikana kisasin myös kaksi kisaa; 50 kilometrin kisan Val di Fiemessä World Ski Tourin päästöskisassa, josta nappasin seitsemännen sijan. Ja Tri Race Dolomiten, jonka oma joukkueeni voitti. Ensimmäisessä kisassa oli havaittavissa pientä treenikankeutta, mutta onneksi leirin viimeisessä kisassa sain onnistuneen suorituksen jopa siinä määrin, että kisan loppumetreillä pystyin haastamaan ja jättämään kanssani hiihtäneet miehet.Leiriltä saapumisestani on kulunut nyt reilu viikko ja edessä on lauantaina alkava lähes kolmen viikon leiri Italian Livignossa ja Val Senaleksessa. Sukset on pakattu mukaan, joten lumen etsintä voi alkaa.

Ihanaa syksyä

Heli