30.8.2017

Kesän kuulumisia

Olihan se kesä, ihana sellainen. Vaikka Posiolla mennyt kesä on kääntynyt jo syksyyn, niin mieli on edelleen kesäinen. Innolla odotan uutta kautta. Kuten edellisessä blogissani keväällä mainitsin, muutoksia on tulossa ja niitä muutoksia olen kesän aikana käynyt läpi, pala kerrallaan. Tällä kertaa muutos ei pelottanut, päinvastoin, kun vanhasta päästin irti oli helppoa luottaa ja antaa asioiden mennä omalla painollaan.


Italia ja Padola


Keväällä havahduin tilanteeseen, että mikäli halusin edelleen kehittyä hiihtäjänä ja eritoten tasatyönnössä, oli minun muutettava harjoitteluani. Asia oli kypsynyt mielessäni jo useamman vuoden ajan, mutta jotenkin asia todella konkretisoitui viime kauden edetessä. Keväästä lähtien valmennuksestani on vastannut Jarmo Riski. 


Tekniikkatreeniä Ylläksellä Jarmon kanssa.


Valmentajan vaihdos tuli monelle yllätyksenä, vaikka itselleni kyseessä oli melko luonnollinen siirtymä. Vaihdoksesta aiemmin kirjoitettiin Lapin Kansassa ja halutessasi pääset lukemaan artikkelin tästä. Vaihdos tapahtui lopulta kivuttomasti ja yhteistyössä. Mitä treeneissä on sitten muuttunut? Sanoisin että paljonkin, niin sisällöiltään että painotuksiltaan. Mutta mikä on ehkä mahtavinta, vaikka en motivaatio-ongelmista ikinä ole kärsinytkään, olen todella innoissani. Tiedän treenanneeni hyvin ja laadullisesti, mutta yhtäaikaa tunnen itseni myös levänneemmäksi kuin aiemmin. 


Toblach ja Tre Cime

Kesä on sujunut leiripainotteisesti. Alkukesästä olin Italiassa omalla treenileirillä ja keskikesästä pyrin hyödyntämään niin Syötteen, Ylläksen kuin Vuokatin harjoitusmaastoja. Nyt muutamat viikot olen tarkoituksellisesti ollut kotona ennen syksyn kovaa leirirumbaa. Kotona olemisen ajan olen yrittänyt pyhittää läheisilleni, joita en talvella ehdi näkemään niin paljon kuin haluaisin. Syyskuun alkaessa vuorokauden kotona ovat vähissä, mutta toisaalta kelien viiletessä ja pimetessä on ehkä hyväkin suunnata hetkeksi harjoittelemaan lämpimään.


Syyskuun puolen välin tietämillä on tulossa hieman tietoa ensi vuoden tiimistäni. Julkistustilaisuudessa selviää, ketä kanssani on kisaamassa Visma Ski Classics:ssa. Tiedossa on nimekkäitä hiihtäjiä, enkä suinkaan tulevana kautena ole tiimini ainoa nainen. 


t. Heli