13.3.2016

Hiihtolomalla hiihdetään

Vasaloppetin jälkeen valmentajani kanssa päätimme pitää kisojen suhteen ns. väliviikon. Tarjolla olisi ollut mm. Tervahiihtoa ym., ja vaikka keskiviikon tienoilla mieli olisi jo halunnut kisata - maltoin mieleni. Välillä on sekä rauhoittavaa, että rentouttavaa nauttia myös kotona olemisesta ja paikallisista hiihtomaisemista. Esan suunnatessa lauantaiaamuna Oulun Tervahiihtoon, itse nukuin pitkään ja vasta myöhemmin lähdin Rukalle Valtavaaran valloitukseen. Rukan kisaladuille en pitkän hiihtotreenini aikana mennyt lainkaan, vaan keskityin nauttimaan valkeista tykkypuista ja kirkkaista hangista.

Seuraavasta kuvasta voit katsoa lauantaipäiväni treenin kartalta. Osat lenkit kartalla hiihdin useamman kerran ihan vain siksi, että maisema houkutti. Hiihtämään lähdin ns. Pirunkirkon parkkipaikalta (kartalla punainen pieni ympyrä). (Ylempi lenkki on Valtavaaran lenkki ja alempi lenkki viekin Pyhävaaran päälle, josta on muuten mahtavat maisemat.)


Lauantain treeni M400:n piirtämänä.Koska aamulla en varmuudella tiennyt, kuinka pitkäksi hiihtotreeni venähtää, täytin selkääni juomarepun ja otin taskuuni pari proteiinigeeliä sekä tietysti perinteistä energiageeliä, ihan vain varmuuden vuoksi.

Maisemat Posiolla tykkypuineen ovat lähestulkoon samanlaiset kuin Rukalla, mutta osin rikkoutuneen latukoneen vuoksi ja osin mielenkiinnosta oli mahtavaa vaihteeksi hiihtää niissä maisemissa, jossa nuorempana tuli hiihdettyä enemmänkin aikana jolloin vielä asuin Kuusamossa. Ja kieltämättä Posion laudut olen tänäkin talvena kiertänyt läpi kerran jos toisenkin. Uutta näkökantaa tosin pian saan ympäristöstä lumikenkien avulla. Esa voitti tervahiihdosta lumikengät ja oli myös samaiselta reissulta osatanut minulle samanlaiset, koska niistä olin jo pitkään ehtinyt haaveilla:)

Alla hieman kuvia lauantailta iPhonella kuvattuna, Yleensä minulla ei treeneissä ole puhelinta mukana, mutta joskus rauhallisilla treeneillä teen poikkeuksen.


Reitin varrella oli paljon muitakin paikkoja, joissa olisi tehnyt mieli ottaa kuvia. Mutta toisaalta en halunnut pysähdellä ja katkaista ns. flow-tilaa. Halusin nauttia ja hengittää näistä maisemista. Olla vain lomalla.


Aurinkoa kevääseen

Heli