9.9.2014

Elokuun kuulumisia

Blogin päivitystahdista voi huomata syksyllä vallinneen kiireen. Treeneihin aina löytyy aikaa, mutta sen lisäksi on paljon muutakin tehtävää. Onneksi vuosien varrella eri asioiden aikataulutus tulee suhteellisen itsestään ja mahdollistaa siten ajanhallintaa.


Oppilaiden mukaan opella oli elokuussa ihan liian pitkät kynnet, tässäpä siis kynnet lyhyenä =).


Gradun teko jatkuu edelleen ja ohjaajani vaatima minimisivumäärä 80 sivua on ohitettu jo ajat sitten. Edellisen kerran ohjauspalaverissa sivumäärä nostettiin 90 sivuun, mikä toivottavasti näkyy myös lopullisen työn arvostelussa. Täällä hetkellä oma tuntumani on, että sivumäärä ylittää jopa uuden "tavoitteen"....ehkä määrä korvaa laadun.... Jos totta puhutaan, niin kirjoitusprosessi on ollut monin puolin mielekäs, enkä ole oikeastaan edes tajunnut, missä välissä sivumäärä on kasvanut niin suureksi kuin se nyt on. Kirjoittaminen on ollut jopa mukavaa, vaikka pelkäsin matemaatikon aivojeni pyrkivän liian lyhyeen tekstimäärään.

Onneksi ns. alkuhässäkän jälkeen työtkin ovat alkaneet luistaa ja kokonaispaletti toimii jo rutiinilla. Työn, gradun ja täysipainoisen treenauksen yhteensovittaminen vaatii myös Esalta lisäpanosta kotitöihin, mistä olen enemmän kuin kiitollinen. Kaikki menee ja suunnitellaan Team Nandissa treenaamisen ehdoilla (Nandi on Isometsän antama nimitys Esalle).
Viime vuoden syksynä juoksukisat jäivät osaltani kokonaan väliin suunnistusonnettomuuden vuoksi. Tänä sysynä kisakausi avautui Yläkemijoen kisoissa Vanttauskosken mäkisellä radalla, jossa rauhallisen varovainen juoksu toi reittiennätyksen sekunnin turvin (edellinen ennätys oli Elli Hemmingin nimissä). Tuloksiin pääset Olavi Peuran sivujen kautta tästä.
Kisa oli kaikin puolin kannattava, sillä isoimman tuletuksen teki oma huoltajani huomatessaan palkinnon. Leipomishommiahan reissu sitten tiesi, sillä kotitekoinen jokakesäinen mansikkakakku oli tänä kesänä jäänyt tekemättä.
Elokuu treenikuukautena oli onnistunut ja säät treeneissä ensiluokkaiset. Sadekamppeita en juurikaan ole tarvinnut, mutta eiköhän sekin aika koita säiden viilentyessä. Talven tuloa odotan jo innolla ja yhtenä syynä siihen on uusien suksien testaus. Sukset ovat jo matkalla kotiin ja tuskin maltan odottaa niiden saapumista. Hiihtäjän joulu =)Osaa lukijoista varmasti kiinnostaa, kuinka olen lenkkareita ja muita treenivälineitä liikuttanut elokuun aikana, joten tässä karkeasti: 

Kokonaistuntimäärä elokuussa oli noin 78 tuntia, josta

  • treenikertoja 49 ja
  • kilometrejä 1100km

Tästä jatketaankin syksyyn levon kautta.

Aurinkoa syksyyn =)