9.8.2014

Juhlasta arkeen

Edellisen päivityksen jälkeen on ehtinyt jo tapahtua monenmoista enkä oikein tiedä, mistä aloittaisin kirjoittamaan. Ehkä suurin muuttunut asia sitten viime päivityksen on sivilisäädyn vaihtuminen avoliitosta avioliitoksi. Esan ja minun yhteinen latu sai näin hieman erilaisen, suuremman merkityksen. Naimisiinmenosta huolimatta lähtöluettelosta minut voi edelleen bongata vanhalla sukunimelläni, ainakin vielä toistaisesti.Ensihetket avioparina.


Lisäksi näin kuuman kesän jälkeen olen palannut opiskelijaelämästä takaisin työelämään ja opettajan saappaisiin. Tällä hetkellä takanani on kolme kokonaista työpäivää. Jotta paluu työelämään olisi pehmyt ja urheilun sekä työn yhteensovittaminen olisi helpompaa, toimin seuraavan lukuvuoden resurssiopettajana tehden hieman kevennettyjä, 16 tunnin työviikkoja. Kiitos tästä mahdollisuudesta kuuluu mahtavalle työnantajalle, Posion kunnalle. Työn ohella opiskeluhommaa kuitenkin vielä riittää, sillä vähintään 10 sivua luokanopettajan gradua olisi vielä kirjoitettavana. 


Valmistautumista sauvarinnetreeniin. Kengät tiukalle.

Mutta mennäänpäs asiassa ns. toiseen työhöni eli treenaukseen. Kesän treenit ovat menneet hyvin ja montaa ominaisuutta olen saanut vietyä askeleen jos toisenkin eteenpäin. Vertailukohtia täällä Posiolla koviin treeneihin ei oikein minulle ole, joten täytyy vähäiset vertailut tehdä paikallisiin mieshiihtäjiin. Voimassa miehille ehkä jään, mutta en sinnissä enkä tahdossa =). Paikallisten naishiihtäjien puute on ehkä juuri se, miksi välillä koen pienoista epävarmuutta omasta kunnostani. Aina ei riitä pelkästään se, että treenit ovat menneet hyvin. Varmasti ymmärrätte, mitä tarkoitan.


Kuntopalloilua kotimaisemissa.

Heinäkuussa podin elämäni ensimmäisen kesäflunssan, mikä näkyi alkukuun treeneissä jonkin verran. Pienellä harjoittelun keventämisellä siitä onneksi selvittiin ja heinäkuun kokonaisharjoittelulaatu näytti hyvältä. Tässä hieman heinäkuun lukuja:

  • treenitunteja kertyi ~ 75 h,
  • lepopäiviä   4, 
  • kilometrejä 960 km,
  • harjoituskertoja 42Omissa treeneissäni en pitkää hellejaksoa ole harmitellut. Vaikka lajini liittyykin täysin talveen, kesäisin olen täysin kesäihminen. Talvi talvena ja kesä kesänä, kuvaa aika hyvin sääsuhtautumistani. 
Posion Livo.
Hyvää loppukesää.
Heli