7.7.2014

Uusi kierros kesää

En muista montaakaan kertaa, että olisin ollut kesällä sairaana. Nyt sitten kuitenkin kävi niin. Kesäkuun pari viimeistä päivää vietin syvällä sängyn uumenissa. Raju vatsatauti päätti hyökätä päälle kesken pitkän sunnuntaitreenin. Matka kotiin keskeltä korpea oli hidas ja tuskallinen sekä ennen kaikkea raskas. Vatsaan oli jo aamulla hieman koskenut, mutta en ollut kiinnittänyt siihen erityisempää huomiota. Kotiin päästyäni nousi korkea kuume. Pyöreä vuorokausi siinä taisi mennä pelkällä nesteen voimalla, sillä edes pitkän treenin jälkeen  ruoka ei maistunut. Olostakin sen kyllä huomasi - tuskin jaksoin istua tai saati sitten seistä. Elo kuitenkin voitti ja tauti väistyi vieden mukanaan 2,5kg. Niitä nyt sitten yritän kovasti hankkia takaisin.

Vatsataudista huolimatta kesäkuun treenit menivät loistavasti. Viime vuoteen verrattuna olen lisännyt lepopäivien määrää, vaikka määrä on kutakuinkin pysynyt samoissa kuin aikaisemmin, ja uskon sieltä saavani lisäpotkua harjoitteluun. Tehopuoli on näin alkukesästä ollut melko minimissä, mitä nyt joskus juoksutreenissä olen innostunut vauhteja nostamaan. Mutta jos jostain voin olla mielissäni niin voimatasojen nostosta, toivottavasti se näkyy myös ensi talven hiihdossa.


Upeita maisemia ja mahtavaa pyöräilykeliä.


Onneksi vihdoin ja viimein kesä saapui takaisin pohjolaan ja Koillismaalle. Lämpimän ilman kunniaksi Esan kanssa päätimme maastopyörällä pyörähtää Rukan seuduilla ja samalla vilkaista jos sattuisimme näkemään FIN5:n suunnistajia. Kisakylässä emme suinkaan käyneet, vaan ihan läheltä Säkkilää käännyimme takaisin kotiin Posiolle. Täytynee tähän väliin vielä todeta maastopyöräilyn olevan mukavaa, kun molemmilla on samantasoiset välineet. Maantiepyörätreeneissä tulee annettua liikaakin tasoitusta pyörän puolesta. Hyvä maantiepyörä on siis jo hankintalistassa.


Maastopyöräilyä 115km.


Reitti, jota ajoimme oli meille uusi. Pientä ohiajoa (200metrin ylimääräinen lenkki, joka pitkällä matkalla sallittakoon) lukuunottamatta Esa navigoi meidät ennalta suunniteltua reittiä pitkin täydellisesti. Reitin varrella olevat maisemat olivat upeita, niin kuin ne Pohjois-Kuusamossa yleensäkin ovat. Reittimme kulki edesmenneiden isovanhempieni kodin ohi ja pitihän siellä käydä vilkaisemassa, missä kunnossa paikat olivat. Hyvältähän siellä näytti, kuten kuvistakin voi todeta.
Tällä viikolla edessä olisi rullahiihtokisat. Hieman on jo jännitystä ilmassa. Pitäkää peukkuja!Kesäterveisin

Heli