1.6.2014

Kesää ja muutosta ilmassa

Onneksi tänä keväänä kävi juuri niin kuin toivoinkin: paksu lumikerros hävisi hetkessä ja siirtyminen hiihtämisestä kesätreeneihin sujui yllättävänkin nopeasti. Kevään viimeisen hiihtotreenin tein 18.5 ja jo viikkoa myöhemmin pururadat olivat juoksukunnossa. Ihan joka vuosi näin ei suinkaan ole. Toukokuussa ehdin  myös hieman levätäkin ja kerätä voimia kesän varalle. Tästä on hyvä jatkaa.

Kevät sujui osaltani suksien testaamisen merkeissä ja tiedossa on muutosta. Ensi talveksi tärkeimmät työvälineeni, sukset vaihtuvat erimerkkisiin. Päätös ei suinkaan ollut helppo ja niinpä halusin testata suksia niin kauan kuin vain mahdollista. Lopulta päätös oli varma: ensi talvena hiihdän Rossignolilla. Päätökseen i vaikuttivat monet asiat, mutta mikä tärkeintä, kyseisen suksimerkin ympärillä Suomessa työskentelee ihmisiä joille työ on intohimo. Työnjako on silloin kaikille selvää: minulle etsitään parhaimmat mahdolliset sukset ja itse hoidan treenaamisen niin hyvin ja tunnollisesti kuin vain voin.
Yleensä olen kuukausittain kirjoittanut kuukauden yhteenvedon, mutta tässä kuussa teen poikkeuksen. Kuukausi on mennyt enemmän ja vähemmän kesätreeniin totuttelemisen merkeissä, joten lomailusta ei liene mielekästä lukea. Kuluva viikko on 2014-2015-treenikauden ensimmäinen ennalta määrätty viikko, joten "lomalta" olen palannut jo arkeen.