1.5.2014

Kausi 2013-2014 paketissa

Talven viimeiset kisat kisasin Inarin Kultapullohiihdoissa sunnuntaina 27.4. Kisa sujui odotetusti Annen (Kyllönen) viedessä naisten sarjan ykköstittelin, minun sijoittuessa kisan toiseksi. Kisamatkaa oli Inarissa jouduttu lumenpuutteen vuoksi lyhentämään, mutta lyhennetystä matkasta huolimatta olosuhteet olivat loistavat. Pohjoiseen matkustimme Esan kanssa kisaa edeltävänä päivänä ja hassulta tuntui vähenevä lumen määrä. Mitä pohjoisemmaksi ajoimme, sitä vähemmäksi lumi kävi. Kotona lunta kuitenkin oli ja sitä riittää edelleen, kuten alla olevasta vapunaaton kuvasta voi todeta.


Vapunaaton lumitilanne Posiolla.

Posiolla hiihtokausi siis jatkuu edelleen. Lunta on paikoin vielä sen verran ettei poluilla ja pururadoilla juoksemista kannata haaveilla vielä aikoihin. Luonnollista on siis jatkaa vielä hiihtämistä ja pikkuhiljaa lisätä ohjelmaan juoksua sekä voimaa. Uutena urheiluvälinehankintana kautta 2014-2015 ajatellen hankin TRX:n, jonka avulla minulla on tarkoitus parantaa tukilihaksiston toimintaa ja muutoinkin hankkia lisää voimaa. Mukavalta ja tehokkaalta laite vaikuttaa ja ensimmäisestä kokeilukerrasta muistona onkin hivenen kivistävät ja kiristävät lihakset.


Huhtikuun treenit

Olen tavakseni ottanut tehdä lyhyen yhteenvedon kuukausittaisista tekemisistäni. Vaikka maaliskuun loppu ja huhtikuu melko pitkälle oli minulle vaikeaa aikaa johtuen hammastulehduksestani, niin nyt kroppa on alkanut näyttämään vihreää valoa. Väsymys on poissa ja treenit tuntuvat hyviltä. Ihan hyvä tilanne siis valmistautua uuteen kauteen, ilman vaivoja.


Alla lyhyt yhteenveto kuukauden tekemisistäni

  • Treenitunteja  ~50 tuntia
  • Kisoja   8
  • Treenikertoja 26
  • Kilometrejä 690
  • Lepopäiviä 4

Kausi 2014-2015

Ensi vuoden harjoitusteeseistä en valmentajani kanssa ole vielä keskustellut. Lähiaikoina lienee kuitenkin pienen palverin paikka, jossa puntaroidaan kauden onnistumiset ja epäonnistumiset, vahvuudet ja heikkoudet. Varmaa kuitenkin on, että kehitettävää vielä löytyy. Kaikkia kiviä ei vielä ole käännetty. Menneen harjoituskauden (2013-2014) treenimäärät pysyivät edelliskauden tasolla, mitä pidän osin ihmeellisenä hankalan lumitalven ja syksyllä loukatun jalan vuoksi. Vaikka harjoituskausi on vaihtunut uuteen, "lumileireily" Posiolla jatkuu niin kauan kuin mahdollista. Lumien sulettua Posiolta pois olen luvannut pitää lyhyen treenipaussin ja levon kautta valmistautua kesän ja loppukevään treeneihin.


Kiitos menneestä kaudesta kaikille minua seuranneille, tukeneille ja ympärilläni oleville ihanille ihmisille.

Nautitaan auringosta!