25.3.2014

Limbo - riman alta

Totaalinen epäonnistuminen - nämä sanat kuvaavat täysin viime viikonlopun, Vaajakosken, suorituksia. Jos SM-kisoissa asiat voivat mennä pieleen, niin nyt meni kaikki mahdollinen. Pienistä palasista olen näiden muutaman päivän aikana joutunut kokoamaan itseni. Lupasin itselleni ja muille lepääväni ja nollaavani tilanteen ja vasta sitten nousevani takaisin suksille. Liian usein en lepopäiviä pidä, mutta nyt henkinen tauko tuntui sopivalta. 


Kenellekään ei varmasti jäänyt epäselväksi Vaajakosken olosuhteiden vaikeus. Vaikka ladut olivat lähes ensiluokkaisessa kunnossa, oli vallitseviin olosuhteisiin oikeiden suksien valinta vaikeaa. Useista suunnista sai kuulla, kuinka ns. "tykkiparit" eivät toimineet ja kuinka hiihtäjien välille tuli suuria eroja pelkästään suksella. Hiihto on myös välinelaji ja kaikki nuo vaikeudet kuuluvat hiihtourheiluun - se on vain kestettävä. Itselläni suksipakka on laaja ja varmasti kansallisesti huippuluokkaa, mutta en onnistunut siitä huolimatta valinnoissani. Tiedän ettei vika ollut voitelussa, vaan minussa itsessäni ja omissa päätöksissäni. Luulisi näillä hiihtovuosilla osaavan valita oikean parin, mutta ei. Kun on tottunut siihen, että suksi on kisasta toiseen yksi parhaimmista on harmillista, että ne omat virheet sattuvat juuri talven pääkisoihin.


Sunnuntain perinteisen kisassa sukseni oli kilpailukykyinen, mutta itse en ollut. Ilmeisesti perjantain ja lauantain kisat vetivät lihaksistoni niin huonoon kuntoon, ettei hiihdosta tullut mitään. Valmentajani kanssa eilen keskustelimme viikonlopun tapahtumia ja hän auttoi selventämään ajatuksia. Sunnuntain kisan tuntemuksiin vaikutti myös oman uskon loppuminen ja muutoinkin huono fiilis. Rehellisesti voin sanoa, etten sunnuntaina ollut matkassa taistelumielellä ja se on kulkemattomuuteen varmasti suurin syy. Jos et taistele, et voita etkä kestä kipua.


Maisemaa Kokkolan asuntomessualueelta, otettu eilen ulkoilun aikana.
Tiedän olevani hyvässä kunnossa, sillä en usko kunnon katoavan viikossa. Olotila on jo paljon parempi kuin eilen tai mitä se oli viikonloppuna. Lepo tuntuu hyvältä.