27.1.2014

Pirttipäivä ja DNS

Niinhän se yleensä menee, että parisuhteessa flunssatkin ovat yhteisiä. Tämä on tullut viime vuosina todettua useampaan kertaan. Itsensä terveenä pitämisessä ei riitä vain oma varovaisuus, vaan siinä vaaditaan myös toisen terveenä olemista. Vantaan SM-hiihdoissa Esa vilustutti itsensä ja itse luulin alkuviikosta selvinneeni ilman tartuntaa. Esan pitäessä kuumeisena pirttipäiviä itse hiihtelin Posion Kirintövaaran kirpeässä pakkassäässä Lungplussan avulla. Pakkassääksi kelit olivat liukkaita ja nautiskelin hyvistä harjoitteista.


Kilpailijakorttien nauhoille löytyy hyötykäyttöä.


Tarkoituksenani oli sunnuntaina kisata Oulun Hiihtoseuran FIS-hiihdoissa Virpiniemessä, mutta toisin kävi. Vaikka lauantaina olo oli virkeä, niin sunnuntaiaamuun heräsin vain todetakseni kisojen jäävän väliin siltä kertaa. Yön aikana kaularauhaseni olivat kipeytyneet, nenäni mennyt tukkoon ja oikea korvani kipeytynyt. Oloni ei kuitenkaan ollut niin huono etten periaatteessa olisi voinut kisata, mutta en tahtonut pitkittää tautia. Vaikean astmani vuoksi on tärkeää saada flunssa hoidettua mahdollisimman nopeasti etteivät puhallusarvoni ehtisi  pudota liikaa. Otin siis käyttöön "Pirttipäivä"-kortin ja vietin sunnuntain lukien, juoden lämmintä ja nukkuen. Alla muutamia keinoja flunssan poistamiseen.

Suolakannua nenän tukkoisuuteen.

Nasonexia estämään poskiontelotulehdusta.

Suolapiippua keuhkojen suojaamiseksi.


Tänään, maanantaina, olo on jo parempi. Lienekkö eilisestä pirttipäivästä tai jostain muusta, "valmistautuin" Jämi42:een koko viime yön. Unessani testasin kisasuksia ja huolehdin kisanaikaisesta huollosta. Kisan lähtöä ei uneni aikana tapahtunut, mutta mielikuvaharjoitteet kisaa varten on siis jo aloitettu =)


Tätä päivää jatkan vielä levon merkeissä. Sopivaa liikuntaa eiliseen tapaan ovat lumityöt ja kevyt ulkoilu. Ensi sunnuntaina edessä vierailu Keski-Pohjanmaan maakuntaviestissä, Kokkolan joukkueessa. Odotan tapahtumaa innolla.