3.1.2014

Joulukuu

Vuosi on vaihtunut ja on aika opetella uuden vuosiluvun kirjoittaminen. Lisäksi on aika tehdä lyhyt katsaus edellisen kuukauden treeneihin.


Osan joulukuuta vietin lumettomassa Kokkolassa, kuten aiemmin kirjoitin. Nivusvaivani oli joulukuun aikaan sen verran kivulias, että treenit Kokkolassa tein pääosin kuntopyörällä ja kuntosalilla. Kokkolassa treenimäärät olivat melko alhaiset ja vastaavasti hiihtopainotteisen treenin pyrin tekemään Posiolla kotioloissa. Lihaksiston kannalta tämä ei ollut se helpoin yhtälö, mutta joskus olosuhteet ratkaisevat.


Posio, Kirintövaara - Kotiladuilla


Joululoman aikana olen käynyt hoidattamassa vaivojani Kuusamossa Osteopaatti Simo Kurvisella. Kroppa reagoi hoitoihin melkoisella voimalla, jota en itse ymmärtänyt ennen kuin asia minulle tarkoin selitettiin. Keho kyllä antaa signaaleja kunhan vain niitä huomaa kuunnella - ja sitä olen nyt yrittänyt huolella tehdä. Onnekseni kivut ovat jo hieman vähentyneet ja pystyn jo tekemään varovaisia lyhyitä juoksu/kävelylenkkejä.


Joulukuun treenipainotus muuttui hieman marraskuulta ja tämän huomaa toteutumassa sekä harjoittelumäärässä. Lisäksi kilpailuiden lisääntymisen myötä myös tehopainotus on muuttunut. Paljon on kuitenkin edelleen tehtävää ennen Vantaan SM-hiihtoja. Levon ja harjoittelulaadun merkitys korostuu lähiviikkojen aikana.


Joulukuun yhteenvetoa:

  • Treenitunteja              ~55h
  • Harjoituskertoja           37
  • Harjoituskilometrejä   ~650km
  • Sairasvuorokausia        3 päivää


Hyvää alkanutta vuotta 2014!