15.12.2013

Scandinavia Cup Vuokatti

Vuokatin Scandinavia Cup on taputeltu. Harvoin joutuu joulukuussa valmistautumaan kisoihin sulalla maalla. Nyt sekin on tehty, täysin erilainen valmistuminen. Tällä hetkellä mieli vetää lumille. Vielä hetken, joka itseasiassa ei ole kuin muutamia päiviä, on kestettävä tätä Kokkolan lumettomuutta. Pääsen kotiin =) Tullessani Vuokatista kävin tarkistamassa Santahaan lumitalanteen ja onnekseni näyttää siltä, että huomenna aamulla on mahdollista päästä hiihtämään. Nyt peukut pystyyn ja toivotaan, ettei yöllä sada.

Viikonloppuna sain paljon kyselyitä, miksi jätin lauantain hiihtämättä. Syitä on varmasti useita, mutta eräs kohdallani huomioitava syy on nivuskipu. Jälkikäteen hieman harmittaa, mutta täytynee seisoa oman päätökseni takana. Pidän kilpailemisesta ja kisasta poissaolo saa aina (jos siis itse olen paikalla) huonon omatunnon hiipimään mieleeni. Enkä ollut edes ilmoittautunut lauantain kisaan. Aika hölmöä, eikö?

Perjantain perinteisen sprintti tuntui lihaksistossa hyvältä. Suksien testauksessa valitsin kisasuksekseni uuden, syksyllä saamani purkkikelin suksen. Rex hoiti tapansa mukaan kisavoiteluni ja jos sinua kiinnostaa, mitä suksieni pohjassa tuolloin oli, voit katsoa sen tästä.
Aika-ajoissa sijoitukseni oli 35. Sijoitukseen sinänsä en voi olla tyytyväinen, koska jostain syystä jäin Hönkämäen laskussa, josta on maaliin ehkä 300m, niinkin paljon kuin 5,6sek. Todennäköisesti valitsin väärän lasku-uran ladusta. Täytynee ilmeisesti kehittää taktista silmää ja ladun lukutaitoa paremmaksi. Laskun päällä sijoitukseni oli 22.  joten hiihtoni siihen mennessä oli mennyt ihan hyvin. Kisasta jäi positiivinen fiilis, se on tärkeintä.

Vapaan kisa sunnuntaina tarjosi tasaista menoa lähdöstä maaliin. Ulkopuolisten mukaan tahtia olisi saanut olla enemmän ja se pitää kyllä paikkansa. Hiihto tuntui mukavalta, ehkä liiankin. Mukavuusalueella on mukavaa hiihtää, mutta kisojen tarkoitus olisi saada itsestään kaikki mahdollinen irti. Tänään en saanut. Sain tiedon kuitenkin siitä, että vauhtia on tiedossa. Aukaisevia harjoituksia olisi pitänyt saada tehtyä suksilla enemmän ennen näitä karkeloita, mutta olosuhteille ja sairasteluille ei aina voi mitään. Tämä on kuitenkin korjattavissa. Koska lihaksisto pelasi vapaan kisassa hyvin ja oli tuntemus siitä, että hengitysreservissä on paljon otettavaa, voin olla luottavaisin mielin. Tehoa, laatua ja tekemistä - siinä ovat avainsanat. Ehkä vielä lisäksi tekniikkaharjoituksia, sillä vaikka tekniikka pelasi tänään oikeastaan hyvin, niin muutamassa maastonkohdassa jäi vielä parannettavaa.