13.12.2013

Lunta vaiko ei lunta?

Kyllähän minä hieman aavistelinkin, ettei Kokkolan "lumille" siirtyminen suju ihan niin kuin varovaisissa toiveissa ajattelin. Ensimmäinen Kokkola-viikko ei tuonut yhtään hiihtokilometriä harjoituskalenteriin, vaan viikko täyttyi pääosin lyhyehköistä juoksulenkeistä. Jalka/nivunen ei vielä kestä täysipainoista rentoa juoksemista ja sen huomioiminen lumettomissa olosuhteissa on melko haastavaa. Liian pitkistä juoksulenkeistä on tiedossa sietämätöntä kipua. Burana kyllä auttaisi kivun poistoon, mutta tulehduskipulääkkeiden liiallista ja ylimääräistä käyttöä pyrin välttämään. Päätin kuitenkin olla stressaamatta hiihtämättömyyttäni, sillä edellisellä viikolla sain tehtyä hyvän ja laadukkaan harjoitusviikon. Varmasti yksi kevyempi viikko on paikallaan.

Viime viikonloppuna oli tarkoitus hiihtää Rovaniemellä FIS-kisat: lauantaina 5 kilometriä perinteisellä ja lauantaina hieman pidempi matka, 10km vapaalla hiihtotyylillä.  Kisoihin valmistautumisen aloitin kotiin Posiolle tullessani torstaina. Vuorossa oli VK/MK-harjoitus, jossa hieman ihmettelin lihasten pientä "epävireisyyttä".  Vallinneen olotilan unohdin melko pian harjoituksen jälkeen. Itsenäisyyspäivän treenissä huono olo seurasi koko harjoituksen: hengitys oli vaivalloista, lihakset voimattomat, selkää kolotti sekä pieni vatsakipu kiusasi koko olemustani. Kotona ns. "horkan" alkaessa sen tiesin - kuume!


Missä lumet?


Kuume taisi parhaimmillaan kohota +38,5 asteeseen, mutta vaikka kuumetta ei niin paljon ollutkaan, niin olo oli kyllä huono. Onneksi olotilaa ja kuumetta oli vain iltaan saakka. Rovaniemen kisat jäivät välistä, mutta tuuria vai mitähän tämä nyt oli, sunnuntain kisat peruttiin pakkasen vuoksi. Revanssi vuorossa tapaninpäivänä :) 

Yksi päivä sairastelun vuoksi jäi vaille treeniä. Edellinen kerta taisi olla heinäkuun lopussa, jalan loukkaamisen jälkeen. Todennäköisesti kuumeessa oli kysymys jonkin sortin ruokaan viittaava tekijä, sillä torstaina kotimatkalla söin huoltoasemalla ja maistoin ruokaa joka hieman epäilytti. 

Mutta hieman kuluneeseen viikkoon. Kokkolassa hiihto ONNEKSI onnistui, lunta oli riittävästi:) Maanantaina tutustuin ensimmäistä kertaa Lohtajan Houraatin latuun. Pidin ladusta kovasti: hieman vaihtelua tasaisuuteen. Ladusta löytyi kivasti nousua ja laskua. Asunnostani tosin Houraatiin on 29km eli tuskin viikottain tulen siellä käymään, mutta jos vain suinkin aikaa on niin silloin. Tiistaina Kokkolan Santahaassa treeni sujuikin vesisateen siivittämänä. Tehoharjoituksessa oli suorastaan kiire, jotten pahasti kastelisi vaatteita. Sadevaatteet jos vain olisin huomannut ottaa mukaan, mutta lähtiessäni treeniin oli kuiva keli. 

Houraatin latua.

Sadettahan sitten riitti ja pimeys valloitti jälleen Kokkolan. Loppuviikon treenit koostuivat spinningpyörän polkemisesta, puntista ja juoksusta. Näillä valmistautumisilla pitäisi viikonloppuna Vuokatin Scandinavia Cupissa hiihtää lujaa:)

Ja vielä, sain edustusoikeuden Keski-Pohjanmaan maakuntaviesttiin. Halukkuuttani viestiin kyseltiin aikaisemmin syksyllä ja näytin vihreää valoa ehdotukselle. Lapin läänissä maakuntaviesti hiihdetään helmikuussa, joten en siltä puolin ole oman kuntani riveistä pois. Nyt vielä kun saisi lunastettua paikan joukkueeseen :)

Jännittävää joulun odotusta :)