15.11.2013

Olos

Tervehdys täältä Suomi-neidon kainalosta, Olokselta.

Viikonloppuna on tarkoitus ottaa naisesta mittaa hieman isommissa karkeloissa kuin viikko sitten. Mediassa kisoja mainostettiin maailman suurimpina FIS-kilpailuina ja olihan meitä hiihtäjiä siellä. Edellisestä Oloksen reissusta oli aikaa vuosi ja kiva oli taas tulla tuttuihin maisemiin ja fiilistellä alkukauden tunnelmaa. Hiihtäjien kisalatauksen ja - jännityksen tunsi ilmassa. Ja mikä parasta, lunta löytyi muualtakin kuin ladulta - täältä kisakauden kuuluukin alkaa.

Ensimmäisen kisapäivän ohjelmassa oli perinteisen hiihtotavan sprintti. Tavoitteita en päivään asettanut, vaan halusin edetä rennoin mielin ja nauttia tekemisestä. Vastassa minulla oli maailman parhaimmat sprintterit ja koska sprintti ei ole ihan se vahvin osa-alue, oli parasta olla liikkeellä nöyrin mielin. Päivän lopullinen sijoitus oli 45., mikä näissä karkeloissa on ehkä hyväkin sijoitus. Hampaankoloon tosin jäi laskemisen vaikeus, nimittäin ennen laskua väliajoissa sijoitus oli 26. (Tämä tieto on peräisin Ohtosen Ollin väliaikatoimistosta.) Takaa tuli tosin muutama kovempi tyttö, mutta olisihan se mieltä lämmittänyt olla hieman ylenpänä tulosliuskassa. Suomalaisittain sijoitus oli kuitenkin 6. Suomalaisista alkueriin pääsi kolme tyttöä: Mona-Liisa, Maria ja Leena. Hyvä tytöt! Itse jäin jatkopaikasta eli Leenasta viitisen sekuntia eli ei se kovin lähellä ollut:) Päivässä oli paljon positiivisia asioita kuten kohtuulliset sprintin FIS-pisteet, oman hiihdon helppous ja hyvä suksi.

Loppuviikon ohjelmassa vielä 5km perinteisellä sekä 10km vapaalla. Tämän jälkeen kamat kassiin ja Team Heiskanen-Mursu siirtää kamansa takaisin Olokselta Hotelli Levitunturiin, jossa kuulopuheiden mukaan on tiedossa laskuharjoituksia:)


Nähdään ladun varrella

Heli