5.11.2013

Lokakuu

Kuukausi on kääntynyt jo marraskuun puolelle ja ennen kisakauden alkua ajattelin vilkaista, millainen lokakuu olikaan ja kuinka harjoittelin. Aikalailla puolet (ja enemmänkin) lokakuusta harjoittelusta oli puhdasta sulanmaanharjoittelua, mutta niin kuin moni muukin suomalainen hiihtäjä tekee, lunta oli haettava hyvissä ajoin suksien alle. Vuokatin varma säilölumilatu toi helpotusta hiihtokuumeeseen eikä laduilla vallinnut ruuhka juuri haitannut.

Vuokatin leirin aikoihin Posiolle oli satanut ensilumi ja innokkaimmat paikalliset olivat päässeet hiihtämään. Harmikseni jouduin Vuokatista ajamaan suoraan Kokkolaan, Esan päästessä jatkamaan lumiharjoittelua. Muutama päivä juoksuharjoittelua hiihtämisen välissä oli kuitenkin tähän väliin hyvä lihasten vireen säilyttämisessä.

Kuukauden loppupuoli menikin Posion ja Levin laduilla. Leville lähdimme vesisateita pakoon ja ratkaisu oli paras mahdollinen. Liukasta tykkibaanaa Levillä on 9km:n lenkin verran eikä ruuhkasta tietoakaan. Onnistunut leiri siis.

Tähän loppuun hieman lokakuun lukuja:
  • treeniä 76h
  • kilometrejä n.1000km
  • harjoituskertoja 55
Vuokatin Suomi Cupin kisoihin en varsinaisesti valmistaudu, vaan harjoittelun teema tähtää vielä tässä vaiheessa suoritustaitoisuuteen ja hiihtokuntoon.


Hiihtoterveisin         Heli
 
kuvaaja: Harri Simi