9.11.2013

Kisakausi avattu

Kausi 2013-2014 on polkaistu käyntiin perinteisesti Vuokatin Suomen Cupissa. Perjantaina saapuessamme Vuokattiin, iski vasten kasvoja karu totuus - lumeton, musta Kainuu. Shokki oli suurehko siksi, että kotona Posiolla vallitsee tällä hetkellä todellinen hiihtäjän Winter Wonderland. Voit vilkaista kotilatuni reaaliaikaista lumitilannetta tästä linkistä.

Sprinttikisaa edeltävänä yönä Vuokatissa pakkasmittari oli ollut pakkasen puolella ja pakkanen oli kovettanut perjantai-iltana ajetut ladut kivikoviksi. Edessä oli siis todellista, nopeaa sprinttihiihtoa ja taktista hiihtotaitoa. Aamulla olin varmuuden vuoksi hakenut oikeaan nilkkaani tukea kinesioteipistä ja luotin sen hieman auttavan haarajuoksussa. Monoikseni valitsin uudet Alpinan perinteisen kengät, joilla en ollut ehtinyt kotona hiihtää kuin kerran, mutta luotin monon uuteen pohjaan joka antaa antaa enemmän kiertojäykkyyttä kuin aiempi mono.

Sprinttihiihtoon lähdin rennoin mielin, hakemaan hyvää treeniä ja sen myös sain. Tavoitteenani oli lähteä kisaan "puolivaloilla", etten hiihtäisi itseäni ulos kisasta jo heti alussa. Aika-ajoissa sijoitukseni oli 17., joka tosin olisi voinut olla parempi ilman liian varovaista Hönkämäen laskua. Tämä tietää siis laskuharjoituksia! Suksi toimi karsinnoissa loistavasti ja kiitos siitä (Rex/Peltonen) huoltomiehille.

Välierä alkoi osaltani mukavan reippaasti. Vaikka startissa horjahdin, niin ensimmäisen mäen päällä olin ensimmäisenä. Hiihto tuntui vahvalta. Mutta ilmeisesti koostuneen kelin vuoksi oma suksivalintani tai hiihtoreittini ei ollut kisaan ja olosuhteisiin nähden oikea, sillä seuraavassa laskussa jäin eräni viimeiseksi. Lienee aika taas katsoa peiliin: kyllä näiden hiihtovuosien aikana olisi jo pitänyt oppia! Mutta ehkä tästä opin lisää ja sain kuitenkin hyvän treenin :)

Fiilis kisan jälkeen on ollut hyvä ja valmistautuminen huomiseen viestiin on alkanut.


Heli